Рекорд на заразени във Великобритания и Европа

NetNews
Великобритания с рекорден брой новозаразени с COVID-19 от началото на пандемията. Отчетоха 119 800 нови случая за един ден. На Острова близо 17 000 от положителните проби са с Омикрон. Броят на починалите обаче не е много висок.

Още по темата

24 дек 2021 14:20

17

24 дек 2021 13:52

159

24 дек 2021 08:44

79

Според властите причината за по-малкото фатални случаи са ваксинацията и срещата с по-ранни варианти на коронавируса. Затова няма и допълнителни ограничения за Коледа, предава Bulgaria ON AIR.

„Трябва да си направим тест и да сме особено внимателни, когато посещаваме роднини от уязвимите групи и по-възрастни хора. Знам, че ситуацията остава трудна, но за милиони семейства в цялата страна, надявам се и вярвам, че тази Коледа ще бъде по-добра от предишната. Ще можем да празнуваме с любимите хора и да си спомним тези, които вече не са сред нас“, каза премиерът Борис Джонсън.

Рекорд беше поставен също в Италия и Франция. А в Германия е регистриран първи смъртен случай, свързан с Омикрон.

В Гърция от тази сутрин са в сила нови рестрикции. Носенето на маска става задължително както в закритите обществени места, така и на открито. Това се отнася и за заведенията за хранене и фитнес салоните. В супермаркетите и в обществения транспорт ще бъде задължително да се носи двойна маска или такава със стандарт N95.

Забраняват се всякакви публични мероприятия за Коледа и Нова година. Рестрикциите ще бъдат в сила до 2 януари.

Пътниците, които ще влизат в Гърция с PCR тест, ще бъдат задължени да си правят по два бързи теста.

А в Чехия с цел ограничаване на разпространението на коронавируса от 27 декември се въвежда задължителен PCR тест за всички пристигащи в страната. Новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Празненствата за Рождество Христово започнаха в Ерусалим

Снимка: БГНЕС Традиционните празненства започнаха днес в Ерусалим, като процесия потегли за Витлеем по обяд, предаде ДПА.Празненствата се провеждат на фона на наложените заради коронавируса ограничения за втора поредна година. За да възпре разпространението на новия вариант Омикрон, Израел затвори границите си за чужденци в началото на месеца. Поради това […]