Ремонтират АМ „Тракия” след катастрофата със запалила се цистерна

NetNews

От петък, 9 април, движението от 5-ти до 9-ти км на АМ „Тракия” ще се осъществява двупосочно в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се ограничава за ремонт на настилката в около 500-метров участък при 7-ми км. Там днес възникна пожар след пътен инцидент между два тежкотоварни автомобила. Нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради, съобщават от АПИ.

Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата. След това ще бъде затворено платното за София при 7-ми км на АМ „Тракия“, за да се отстранят щетите по настилката в 200-метров участък. Там ще бъде подменен износващият асфалтов пласт.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, съобщават още от АПИ.

„Разлятото гориво е в размер на 20 т дизел, което е най-опасното за една пътна настилка”, обясни инж. Даниел Иваничков от АПИ. „500 метра в зоната на пожара, където горя 4 часа, асфалтовата настилка е почти негодна за употреба и от утре започва спешен ремонт на участъка. Оптималният срок за завършване на дейностите, тъй като следва да бъдат премахнати всички конструктивни пластове от настилката и да се положат отново, е около 3-4 дена. След това ще бъде затворено платното посока София, защото там щетите са по-малки”, заяви още инж. Иваничков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кортни Кокс се похвали с нови вампирски зъби (ВИДЕО)

В една от последните си публикации, звездата от "Приятели" Кортни Кокс, успя да развесели и да шокира последователите си в социалната мрежа. Кортни Кокс сподели видео, в което се похвали с новите си вампирски зъби. В него актрисата разказва, че докато била при зъболекаря си за регулярното почистване на зъбите, […]