Ренета Инджова: Имаме да разчистваме територия от престъпници

NetNews

От поведението на виновните зависи, каква ще бъде съдбата на сигнала, който получаваме от САЩ. Това каза Ренета Инджова за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ по повод санкциите наложени на България.

Според нея, тези санкции са дори закъснели. Ренета Инджова изрази недоумение защо ББР, която има характера на фонд на държавата със специално предназначение, се е превърнала в банка на олигарсите и призова всички недоволни от това, че има чужда намеса в работите на България да се смирят, защото това е намеса в престъпната дейност на всички правителства на България до този момент. „Ние имаме да разчистваме една територия от престъпници. Това означава, че има необходимост от гражданското общество, защото то предизвика интереса на света към България. И тези, които решиха, че гражданското общество е една лятна авантюра, от която после могат да се извлекат политически дивиденти, сега трябва да разберат, че ако не подкрепят продължаващите от миналото лято протести, ще получат същите резултати.

Това незабележимо за тях гражданско общество няма да позволи да се състави правителство, защото и президентът дължи своя рейтинг на това, че то тръгна и защити президентската институция от набезите на главния прокурор, а служебното правителство дължи живота си на това, че гражданското общество не позволи на парламента да направи концесиите си. Ако не беше това гражданско общество, Борисов досега щеше да си е накупил всички, които са в парламента и да продължи по същия начин. Казвам това в 333-я ден на протестите в България, които започнаха миналото лято и които днес се превръщат в палатков протест около Съдебната палата, който ще бъде назован „Зона без каскети“.

Тоест, ако ще правят кампания политическите сили и искат да се извършат избори, които са в условията на правов и демократичен ред, не трябва да стигат до изборните урни преди прокурорът Гешев да си е подал оставката. Затова казвам на всички, които смятат, че ще минат само с приказки за реформи – този път няма да стане. Лакмусът и гаранцията за това, че отиват на почтени, истински избори, може да бъде само, ако се присъединят към протеста „Агора 21“, категорична беше Ренета Инджова и допълни, че днес политиците имат репутация толкова, колкото гражданското общество им дава.

Според нея, само то е в състояние да предизвика онази правилна политическа линия, която България има да извърви.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изпреварвате конкуренцията в онлайн търговията с „купи сега, плати по-късно“ модела на NewPay

Един от най-значимите финтех трендове към момента – моделът „купи сега, плати по-късно“ (Buy Now Pay Later или BNPL), е вече напълно достъпен и у нас с NewPay. Изцяло българската компания следва примера на лидери в сегмента като Klarna, Afterpay и Affirm. Онлайн платформата NewPay е първият класически такъв модел […]