„Републиканци за България“ предлагат данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туроператори

NetNews

От новосформираната партия на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов „Републиканци за България“ защитиха позицията на браншовите организации на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, че непоследователната политика на правителството е вредна и вместо да помогне, нанася допълнителни щети върху компаниите от сектора.

"Отпуснатите днес 51 млн.лв. в подкрепа на туроператорите са малка стъпка в правилната посока, която обаче не може да компенсира вредите от непредвидимата среда, в която фирмите са принудени да работят", убедени са републиканците.

Те считат, че "отношението към най-силно засегнатия от пандемията бранш е несправедливо и ако дискриминацията спрямо него продължи, ще се стигне до масови фалити и щети, които не биха могли да бъдат поправени в продължение на години".

От партията зоват за приемането на бързи, адекватни и ефективни икономически мерки. "Републиканци за България" искат икономическите мерки в подкрепа на бранша, които да бъдат "навременни, всеобхватни и ефективни". Те предлагат това да се случи под формата на едногодишна данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туроператори.

"Смятаме, че за да се изправи на краката си през 2021г., секторът трябва да бъде освободен от плащане на корпоративен данък и ДДС. Това е сериозна подкрепа – не на думи, а на дела. Тя е необходима, за да направи туристическия ни продукт значително по-конкурентен в момент, в който неговото бъдеще е поставено под въпрос", категорични са от партията на Цветан Цветанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП – София: С 10% да се намали такса „Смет“

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ да предложат намаляване с 10% на такса „Битови отпадъци“ за недвижимите имоти на гражданите в София за 2021 г. Това реши Градският съвет на Софийската организация на БСП на своето първо онлайн заседание. Приетата позиция е във връзка с предстоящото гласуване в […]