Необходими продукти:
Свинско филе – 900 грама
Сланина – 150 грама
Чесън – 10 скилидки
Черен пипер на вкус
Мащерка на вкус
Босилек на вкус
Паприка на вкус
Риган на вкус
Сол на вкус
Слънчогледово олио – 200 мл
Вода – 50 мл
Червено вино – 200 мл
Доматен сос – 150 грама.
Начин на приготвяне:
Вземете три парчета свинско месо и нарежете всяко на ленти. Но не ги режете до самия край: от едната страна, лентите трябва да останат свързани. Начукайте. Смесете подправките със слънчогледовото олио (100 мл). Намажете месото с получения сос. Нарежете сланината на ленти. Настържете чесъна. Когато подправяте месото, не забравяйте да добавите парченцата сланина и чесън.
Направете плитка от месото. Изсипете малко вода и слънчогледово олио в тавичката. Поставете месото в нея. Загрейте фурната до 200 градуса и печете в продължение на 50 минути. По време на готвенето, свинското месо трябва да се обръща и да се напоява с виното. Когато месото е почти готово, го намажете с доматен сос. Изпратете го във фурната за още 5 минути, пише Actualno.com.