Рецепта на деня: Адобо – свинско в специална марината

NetNews
Необходими продукти:

1 кг свинско месо от бут
100 мл чили сос
1 ч. ч. червено вино
½ ч. ч. винен оцет
½ ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. бахар на зърна
1 с. л. риган
150 г чесън, ситно нарязан
4 дафинови листа
½ л телешки бульон
2 кг сладки картофи
сокът от 2 портокала
1 ч. ч. захар
2 глави червен лук
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета 4 х 4 см. Маринова се 1 ден в чили соса, виното, оцета, сол, черен пипер, кимион, бахар, риган и чесън.
Слага се на много тих огън 45 – 60 мин. заедно с дафиновия лист и бульона.
Сладките картофи се сваряват във вода с портокаловия сок и захарта.
Месото се сервира със сладките картофи и лука, нарязан на полумесеци. Може да се добавят и фламбирани моркови, пише menumag.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Днес се очаква да бъде внесена яснота около бъдещето на Левски

Наско Сираков трябва да произнесе нова пламенна реч, свързана със собствеността на клуба, като това отново ще е на 24 май и отново ще е на Могилката, пише „Тема Спорт“. Именно на тази дата преди година легендата на клуба се просълзи и обяви, че Левски скоро ще има нов собственик, […]