Рецепта на деня: Яйца по сардински

NetNews
Необходими продукти:

6 яйца;
60 мл. зехтин;
60 мл. винен оцет;
1 скилидка чесън;
3 с.л. магданоз (ситно нарязан);
2 с.л. галета;
сол

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват твърдо (8-9 мин.) и се оставят в студена вода докато се охладят. Обелват се и се разрязват на половинки. Зехтинът, оцетът и сол на вкус се слагат в тиган за пържене. Добавят се яйцата и се пържи на слаб котлон, докато оцетът се изпари (не се усеща миризма) като половинките яйца се обръщат от време на време. Яйцата се изваждат и се държат топли (ако се сервира топло).

В оставащия сос се добавя пресованата скилидка чесън. Задушава се няколко минути и се добавя галетата. Запържва се докато галетата придобие златист цвят. Яйцата се подреждат в продълговата чиния с разреза нагоре и се заливат със соса.

Ястието може да се сервира както топло, така и студено.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Натали Пашева ще е новата водеща на “Тази сутрин”?

Новата водеща на “Тази сутрин” май вече е набелязана. Кореспондентката на bTV в Германия – Натали Пашева, се върна по Великден у нас, за да прави проби със Златимир Йочев в директен ефир. Цяла седмица тя казва “Добро утро” на зрителите, без официално да е ясно точно в какво качество […]