Решават за новите мерки срещу COVID-19 в София

NetNews

Очаква се тази сряда да станат ясни мерките, които местните здравни власти ще наложат за ограничаване на COVID епидемията в София.

Във вторник шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев предложи да затворят ресторантите, моловете, детските градини и училищата, фитнесите и всички културни дейности. Ако бъде прието предложението, мерките ще влязат в сила от събота за срок най-малко 2 седмици.

Решението дойде след среща с директорите на софийските болници, които докладваха, че капацитетът от болнични легла за пациенти с коронавирус е почти изчерпан.

София е на второ място по ръст на заболеваемост в страната с над 650 заразени на 100 хиляди души след Бургас.

Какви мерки ще се предприемат на национално ниво, трябва да стане ясно на редовния брифинг на оперативния щаб в четвъртък след срещи и разговори със засегнатите браншове тази сряда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ирландия празнува Деня на Св. Патрик, вижте как ще бъде отбелязан у нас

По повод Деня на Свети Патрик, посолството на Ирландия в София, с подкрепата на Столична община, ще предложи на гостите и жителите на София изложба, наречена "Празник на ирландската култура". Изложбата представя културното богатство на Ирландия в над 40 фотографии, илюстриращи литературното, музикалното, филмовото и архитектурно ѝ наследство. Посетителите ще […]