РИК – Ямбол започна работа, председател е адв. Милко Димитров от ИТН, секретарското място отиде при БСП

NetNews

Районна избирателна комисия – Ямбол започна работа, след като на 24 септември ЦИК прие решение за определяне на окончателния й състав и нейното назначение. Председателството на комисията бе отредено на ПП „Има такъв народ”. Съгласие за това бе постигнато още на консултациите. За председател бе предложен адвокат Милко Димитров, което е потвърдено и от ЦИК.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Адв. Милко Димитров

Не така се развиха нещата със секретарското място в комисията. За него претендираха „БСП за България”, които номинираха Яна Първанова и „Движението за права и свободи”, които предложиха Лора Каламерова. Поради липсата на съгласие, решението кой да бъде секретар на РИК – Ямбол бе взето от Централната избирателна комисия, която се произнесе в полза на социалистите.

Така окончателният състав на  РИК – Ямбол е следният:

Председател: Милко Димитров, представител на ИТН. Той е социолог и юрист по образование, адвокат от 2016 г., познат отпреди като дългогодишен директор на Дом стари хора в Ямбол. На предишните избори бе зам.-председател на РИК от квотата на ИТН.

Зам.-председатели: Ани Канева, представител на ПП ГЕРБ и Николай Начев, представител на ДБ.

Секретар: Яна Първанова – „БСП за България”.

Членове на РИК – Ямбол:

Катя Апостолова и Веса Ефева, представители на ИТН;

Димитър Събев и Емилия Марчева, представители на „ГЕРБ –СДС”;

Биляна Кавалджиева, представител на „БСП за България”;

Нели Стоянова, представител на „Демократична България”;

Лора Калимерова и Мима Атанасова, представители на ДПС;

Мариана Гърдева, представител на „Изправи се! Ние идваме!”.

Разпределението на квотите по партии в състава на новата РИК е следното: ИТН и ГЕРБ имат по трима представители, БСП, ДБ и ДПС – по двама, а „Изправи се! Ние идваме” – един.

Вчера РИК – Ямбол проведе и първото си заседание. Приети бяха решение от организационен характер. Определен бе и срокът за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г. Той е до 17:00 ч. на 04.10.2021 г. (40 дни преди изборния ден).

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВОЛЯ се регистрира за предстоящите избори

Партия ВОЛЯ се регистрира в ЦИК за президентските и парламентарните избори. „Ще участваме самостоятелно в тези избори. Ще издигнем наша кандидатура за президентска двойка. Ще заложим на хора, които са успели в обществото и са доказали качествата”, заяви Пламен Христов, цитиран от Нова телевизия. „В коалиция не успяхме да постигнем […]