Родилното в Ямбол спира работа, в отпуск излиза неонатологът

NetNews

Родилното отделение към ямболската многопрофилна болница „Св.Пантелеймон“ преустановява дейността си до 17 юли по отношение на родилната помощ свързана с раждането и дейностите по грижи и диагностика на новороденото, съобщи зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Вълчев. Причината за това е излизането в отпуск на единствения щатен неонатолог в отделението.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В случаите на самонасочили се раждащи жени със спонтанно раждане, напреднало раждане и раждане в ход ще се предприемат действия за организиране на консултация със специалист по акушерство и гинекология и оценка на състоянието на родилките.

При липса на непосредствена опасност от усложнения чрез мобилните екипи на Центъра за спешна и неотложна помощ те ще бъдат транспортирани до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, допълни д-р Вълчев.

Липсват достатъчно лекари и в детското отделение на болницата. То се обслужва от един лекар от Ямбол и трима приходящи от други градове, посочи д-р Вълчев пред БТА.

Източник: dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кр. Вигенин: Ако другите партии искат промяна, няма как да отхвърлят БСП

„11 партии, извън „Коалиция за България“, подписаха споразумения с БСП за тези избори. Всяка има своя принос. Политиката на ГЕРБ „Разделяй и владей“ отдавна е омръзнала на хората. С широко ляво обединение, което правим, създадохме надежда, че ще управляваме по модел, който обединява, а не разединява. Виждам събуждане на партията и възходяща тенденция". Това заяви Кристиан Вигенин, водач на листата на „БСП за България“ в Ямбол в „Актуално от деня“ по БСТВ.