Родители, чиито деца не са приети в ясли и градини в София, могат да кандидатстват за компенсации

NetNews

До 30 април родителите, чиито деца не са приети в общинските детски ясли и градини в София – ще могат да кандидатстват за компенсации в районните администрации.

Заместник-кметът по образование и култура доцент Тодор Чобанов посочи пред БНР:

"Търсим варианти за облекчен режим на подаване, обработка на документите и получаване на средствата. Сумата е издръжката, която получава детето, ако беше реално прието в общинско или държавно заведение. Тя се движи за различните възрасти, но е около 300-350 лева. Документите са описани в наредбата. Ще публикуваме списък на сайта на дирекция "Образование" в системата, за да може всеки родител да види. Най-общо казано, това са документи, които доказват, че детето посещава лицензирано детско заведение и по този начин получава явно правото да ползва помощта".

До дни ще бъде представена новата система за прием на децата в първи клас за учебната 2021-2022 година, а до края на месец март ще бъдат обявени свободните места в училищата в София.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Соцмузеят във Варна фалира, изнасят експонатите от България

Ретромузеят във Варна, който бе дом на уникални експонати, стана поредната жертва на пандемията у нас. Обектът затваря врати завинаги, съобщи за "Флагман" собственикът Цветан Атанасов. Ретро музеят се намира в Гранд мол Варна. Във връзка с новите мерки, взети срещу разпространението на коронавируса в някои областни градове, от РЗИ […]