Рокада в Областно пътно управление – Ямбол, предишният директор се върна на поста си

NetNews

Считано от 9 май директор на Областно пътно управление – Ямбол отново е Галин Костов. Той бе върнат на поста си, след като съдът отмени заповедта за уволнението му, обявявайки я за противозаконна. Досегашният ръководител на структурата Мариета Сивкова, която бе назначена по време на служебното правителство, е освободена от заеманата длъжност.

Костов бе уволнен в началото на юли 2021 г. поради обективна невъзможност да изпълнява служебните си задължения. Повод за това е сигнал от кмета на община Болярово, в който се изразява недоволство от работата на ОПУ – Ямбол. Заповедта за уволнение обаче е незаконосъобразна, тъй като в нея не се съдържат фактическите обстоятелства, обуславящи обективната невъзможност за изпълнение на служебните задължения от страна на директора Галин Костов, се казва в решението на Административен съд – Ямбол.

Грубо са нарушени и административно-производствените правила, тъй като не е дадена възможност на служителя да участва като страна в производството по издаване на акта, не му е осигурена възможност да изрази становище по събраните доказателства, да прави писмени искания и възражения.

Решението на ямболския съд е от октомври миналата година. То е потвърдено и от Върховния административен съд в края на април 2022 г. Поради тази причина, със заповед на директора на Агенция пътна инфраструктура, Галин Костов е възстановен на предишната си длъжност.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Македонска партия сезира прокуратурата заради директора на "Иван Михайлов"

Македонската партия „Левица“ е повдигнала наказателно обвинение срещу Любчо Георгиевски – председател на Културен център „Иван Михайлов“, Битоля, предаде BG ON AIR. От партията обвиняват Георгиевски, че е извършил престъпленията „Излагане македонския народ на присмех“ и „Подбуждане към омраза“, раздор или нетолерантност на национална, расова, религиозна и друга дискриминационна основа“. […]