Романът „Т като Ташкент“ на ямболския писател Христо Карастоянов с представяне на Пролетния панаир на книгата

NetNews

Романът „Т като Ташкент“ от ямболския писател Христо Карастоянов ще бъде представен днес от 18.00 часа на Пролетния панаир на книгата в София. Представящ е Митко Новков – доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация СУ „Свети Климент Охридски” и директор на Програма „Христо Ботев” на БНР.

„С „Т като Ташкент“ авторът постига онази плътност на дългогодишния свой интерес към един от най-мътните и преиначавани периоди от нашата история, която му позволява да създаде убедително и правдиво нейно тълкуване по художествено фикционален път.Разказът проследява съдбата на български журналист, който с опеката на Държавна сигурност е допуснат в началото на 50-те години на ХХ век до дълбоко засекретени архиви, свързани със събитията в България от 20-те години на ХХ век.“ Това пише за романа на Карастоянов доц. Младен Влашки.

Участието на Христо Карастоянов е част от представянето на ИК „Жанет 45“ с нови книги за Пролетния панаир на книгата 2021. Участниците в тазгодишното изложение са рекорден брой – повече от 120 издатели и търговци, разположени в 54 шатри. Близо 100 са културните събития в програмата на форума, който продължава до неделя, 6 юни.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби в Министерство на отбраната

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби във ведомството, отправени от служебния министър на отбраната. Коментарът на Каракачанов е в отговор на служебния военен министър Георги Панайотов, че около 90% от обществените поръчки в Министерството на отбраната през последните три години са провеждани при директно договаряне, […]