Роман Абрамович саботира изключително важни преговори

NetNews

Роман Абрамович е на път да саботира изключително важни преговори, които привлякоха вниманието на значителна част от световната общественост. Руският богаташ е съвсем близо до провалянето на сделката за продажбата на Челси.

Както е известно, „сините“ бяха обявени за продажба, след като британското правителство наложи сериозни рестрикции върху клуба заради Абрамович и неговите близки отношения с руския президент Путин. Санкциите влязоха в сила заради началото на военните действия от страна на Русия на територията на Украйна.

Крайният срок за продажбата на Челси е 31 май. В момента обаче сделката изглежда на ръба на провала. Причината е, че 55-годишният Абрамович настоява новият собственик да му възстанови 1,6 милиарда паунда, които неговата компания „Fordstam Limited“ е отпуснала на лондонския футболен клуб във вид на заем. Първоначално бившият губернатор на Чукотка беше обявил, че се отказва от сумата.

Ако Челси не бъде продаден в обявения срок, клубът ще трябва да обяви фалит и да прекрати съществуването си. Така ще бъде сложен край на 117-годишната история на клуба от „Стамфорд Бридж“.

Още повече, че Роман Абрамович има последната дума при одобряването на новия собственик Челси. В последните дни руският милиардер постоянно променя условията по сделката, вдигайки цената на клуба.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мицкоски иска гаранции, че България няма да поиска нищо повече от Скопие

ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи вписването на българите в Конституцията, докато не получи гаранция, чрез резолюция на българския парламент, че с това приключват всички искания на България към Република Северна Македония, каза в интервю за македонската телевизия СИТЕЛ председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски, предаде БТА. Според него има три варианта […]