Росен Желязков обяви първия кандидат за министър в кабинета „Габровски“ – Асен Балтов

NetNews

Търсим по-широка подкрепа с предложението за премиер. Не търсим сламен човек, който аморфно да се ползва от конкретна подкрепа, а ще носим отговорност за кандидатурата и управлението, ако бъде подкрепен. Това заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков пред bTV.

Номинацията на самия Росен Желязков за кандидат за премиер не е стояла на дневен ред. ГЕРБ търси фигурата, която да обедини партиите, а не да демонстрира пропартийна политика, подчерта той.

Редовното правителство не е заради самото правителство, а да има работещ парламент. Ако няма правителство, президентът ще разпусне парламента, партиите ще отидат на нова кампания и след нея отново може да има трудности при фрагментиран парламент да се състави правителство, изтъкна Росен Желязков.

Той увери, че проф. Габровски няма да стане заложник на ГЕРБ, ако не състави правителство. Росен Желязков: Има две важни теми – понасяне на отговорност и лидерство.

Желязков смята, че кандидатът на ГЕРБ за премиер има яснота за почти целия състав на Министерски съвет, като е напълно възможно да се види в проектокабинета и проф. Асен Балтов.

Нашето желание е не да се фрагментираме, а да постигнем управление на редовно правителство, за да съществува парламентът. 48-ото НС трябва да съществува, защото важните решения се взимат в парламента. Във футбола, както и в политиката има едно движение, което се нарича „финт“. Финт са всички закачки със Световното първенство и по-лековерните в политиката се вързали на метафорите със спорта. Ние в момента искаме разговори с всички и по-неутрален кабинет, който да намали политическото напрежение, настоя Желязков и допълни, че въпросът е да се преодолеят червените линии. По думите му важното е да се знае, че подкрепа ще се търси на база на политики, а не на база лица.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Левски счупи нов антирекорд

Левски пропусна седем дузпи през есенния дял на сезона, като играчите на Станимир Стоилов са заставали зад бялата точка общо 14 пъти. Такова чудо не се е случвало от началото на новото хилядолетие. Статистиката показва, че подобна черна серия е имало единствено в периода на Делио Роси като треньор на […]