Росен Костурков: Ние не можем да управляваме с ГЕРБ, но не сме срещу тях

NetNews

„Ние не можем да управляваме с ГЕРБ, но не сме срещу тях. Нашата цел е да спрем модела, да спрем отклоняването на публичните средства. Някои кранчета бяха спрени и затова ни „ритнаха столчето“, повечето са предадени на прокуратурата“, заяви в „Говори сега“ Росен Костурков от „Продължаваме промяната“. Той отново подчерта, че ПП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ.

Според него предишното правителство е било свалено от коалицията ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

„Ние седим твърдо в центъра, не разграничаваме електората на ляв и десен“, допълни Росен Костурков и подчерта, че предизборната кампания е била насочена негативно само към един участник.

„Наш коалиционен партньор се оказа „троянски кон“. Имахме комуникационни проблеми помежду си в коалицията. ИТН никога не са искали да променят КПКОНПИ. Бойко Рашков и в момента е с достатъчно капацитет да го оглави. Но ние сме вече в опозиция, не сме в състояние да предлагаме персонални назначения“, заяви Росен Костурков.

По думите на Росен Костурков спектърът ляво-дясно не само в България, но и в цяла Европа, доста се размива.

„Нашите лидери са се чули с президента Плевнелиев и са заявили, че няма какво да говорим на тази маса. Народът е решил ние да сме в опозиция. На този етап няма какво да си кажем с „Възраждане“. Не знаем нищо за „Български възход“. Надявам се да има правителство, това е национално отговорно“, каза още Росен Костурков и допълни, че „Продължаваме промяната“ ще подкрепят изпращането на военно-техническа помощ на Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия назначи нов командир на войските си в Украйна

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу назначи армейски генерал Сергей Суровикин за командир на Обединената група войски в района на специалната операция в Украйна, съобщи днес пред журналисти говорителят на военното ведомство Игор Конашенков, цитиран от ТАСС. От 2017 г. Суровикин е главнокомандващ на военновъздушните сили. Той става първият в […]