Росен Миланов пред ФАКТИ: Идеята за български закон „Магнитски“ е оформен в американското посолство

NetNews

Според мен идеята за българския закон „Магнитски“ е оформен в американското посолство със съдействието на Иво Прокопиев и с електоралната подкрепа на президента Румен Радев.

Службите в момента не са на подчинение на Кирил Петков, въпреки, че Конституцията му вменява това право. Това говори за нещо много страшно.

Затова според мен е и идеята за закона „Магнитски“, за да имат управляващите една институция, която да защитава техните интереси. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Росен Миленов, дългогодишен служител в службите.

„Продължаваме промяната“ дойде на власт с политическия призив: Нулева толерантност към корупцията, сега, след шест месеца управление на четворната коалиция, ръководена от Кирил Петков имаме нулев резултат по този въпрос от действията на правителството и всичките му ресорни фирми. Затова внесох в министерски съвет един документ за ефективно разследване на крупни криминални бизнесмени и политически лица, участвали в управлението.

Внесъл съм и един доклад към премиера за моментното състояние на службите и механизми, които да гарантират пресичане на злоупотребите с публичните средства в обществени поръчки, евро средства, концесии, това което е бутиковата корупция за близките до властта, обясни Миланов.

Той допълни, че няма съществена разликата между Бойко Борисов и Кирил Петков.

Борисов беше натурален Бай Ганьо, а Петков има само лицемерната обвивка на Запада. Той е с инфантилно поведение, без никакво покритие, няма базови умения. Него трябва да го е срам да излезе и да говори за нулева корупция, категоричен бе експертът и добави:

В политиката в публичното пространство нормален човек не може да има. Като му занесат 100 млн. и всичко приключва, иначе ще си счупят езиците да говорят сладко в парламента.

Какво още каза Росен Миланов за корупцията, спекулата, Делян Пеевски, Бойко Борисов и убийството на Алена Щерк, вижте във ВИДЕОТО.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Котка "възкръсна" след погребението си

Даниел и Сам Смит, семейна двойка от британския град Бирмингам, разкриха, че са погребали любимата си котка Лъки, но ден след погребението домашният любимец се върнал у дома при собствениците си. Историята на британците е публикувана в Daily Mail, цитирана от БГНЕС. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Couple who were devastated after […]