Румен Гечев пред ФАКТИ: Служебният кабинет изпълнява предизборни функции ВИДЕО

NetNews

Служебният кабинет изпълнява предизборни функции. В този смисъл БСП и ПП сме обект на предварителна артилерийска подготовка от страна на служебния кабинет. Говоря за уволнения на десетки хора. Включително и такива, които отговарят на всички условия за заеманата длъжност. Това е нечувано за българските ширини. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ социалистът Румен Гечев.

„Говоря за МВР, за Външно министерство, за Министерството на отбраната. Един служебен кабинет трябва да се въздържа от такива неща, ако изключим рокади, необходими за работата на политическия кабинет. Хора, назначени за 5-6 седмици, си позволяват да правят кадрова политика в България. Ударът е срещу БСП, защото се изпълняват поръчки. Ние проследихме много точно действията“, добави Гечев.

„Гълъб Донев го няма, когато трябва да се даде обяснение за рокадите – за уволненията и назначенията. Прави впечатление, че това е организирано. Дадени са им списъците. Нямайте съмнение. Няма личен конфликт между Нинова и Радев. Разминаването е политическо. БСП е трън в очите на много хора в България и извън България. Брюксел, командвани от Вашингтон, се опита и успя да прокара едно решение във вреда на българските интереси за Северна Македония. Кой гласува „въздържал се“ и „против“ – БСП. Кой беше против да финансираме самолети на чертежи – БСП. Кой взе решение сега и каза, че трябва да купим още 8 чертежа? Служебното правителство, назначено от кого… Не от БСП, нали. Нещата са много сериозни“, добави той.

Румен Гечев коментира и предстоящите избори като каза, че всички хора участват и призова всеки да упражни правото си на глас.
„Когато някой не гласува, той попълва празен чек. Подреждането в парламента зависи от броя на гласувалите. Ако не гласувате, вие си прехвърляте гласа и се съгласявате купеният вот да определи по-голямата част от парламента. Хората, които не гласуват, дават зелена светлина на купения вот. Колкото повече хора гласуват, толкова повече се обезсмисля купеният вот и толкова е по-реален изборът в парламента. Всички българи сме отговорни“, каза още Гечев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.
<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F1115533885701469%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Почти 41,5 млрд. евро е външният дълг на България

Брутният външен дълг на страната в края на юни 2022 г. възлиза на почти 41,5 млрд. евро (52,5 на сто от прогнозния Брутен вътрешен продукт – БВП), което е с над 1,6 млрд. евро (4,1 на сто) повече в сравнение с края на юни 2021 г., съобщава Българската народна банка. […]