Румен Овчаров: На изборите ще е ключов правителственият провал

NetNews

Няма никакво управление на COVID кризата в България, а влачене по линията на най-малкото съпротивление, което в един момент се превърна в свободно падане – имам предвид ноември“. Това заяви пред bTV Румен Овчаров от БСП. Социалистът се чуди защо управляващите са се изненадали, че през октомври ще стане студено и коронавирусът ще ни удари пак.

„В началото на октомври ръстът на смъртността в България беше 6% на дневна база, в края на октомври тя вече е 30% спрямо същия период на миналата година. В края на ноември ръстът вече е над 100%. В България обикновено умират около 300 човека на ден. В края на ноември умират по 700 човека на ден… Това е следствие от несправянето с кризата“, коментира Овчаров.

По думите му заболеваемостта на 100 000 души намалява, защото се правят по-малко тестове. Според него пътят за справяне с кризата са много ясни и категорични мерки, каквито при нас не се налагат.

"Ключовата тема на следващите избори няма да бъде корупцията и съдебната система, а провалът в управлението на кризата. Това е причината правителството и Бойко Борисов най-накрая да усетят, че трябва да вземат мерки и тези мерки не могат да угаждат на всички“, заяви Овчаров.

Като експерти в енергетиката той коментира и проектите АЕЦ „Белене“ и нов реактор за АЕЦ „Козлодуй“. По негово мнение има лутане и липса на ясни и решителни действия, които ще доведат до това да се провалят и двата проекта и да останем без електроенергия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Модернизират танковете Т-72 срещу близо 80 млн. лева

Договор за модернизация на 44 танка Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски беше сключен днес, 16 декември, между Министерството на отбраната и „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ ЕАД. Той е на стойност 78 719 472 лв. с ДДС и е за срок от 2 години. Контрактът предвижда и модернизация […]