Румен Петков: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!

NetNews

Сегашният министър на околната среда трябва тутакси да изхвърчи при своя предшественик, заяви лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференця, цитиран от „Фокус“. Петков изтъкна, че всеки път, когато ни издави поредното бедствие, се започва прехвърляне на отговорности и размиване съзнанието на хората.

„В продължение на 5 години настояваме за подобряване на ефективността на системите за превенция и готовност за реагиране при природни и причинени от човека бедствия в Република България. Настояваме за възстановяване на "Гражданска защита", защото това е доказала себе си структура. Беше попилян през тези 10 години управление на ГЕРБ един много сериозен кадрови потенциал. Ако вземем само катерачите и гмуркачите, мисля че ще ни трябват години, за да възстановим тези две стратегически звена. Не може да бъде обследвано състоянието на язовир „Студена“, не може да се направи обективна преоценка на някой от язовирите, защото няма кой, няма как“, каза още той.

Лидерът на АБВ даде два примера от последните дни, които по думите му втрещяват с начина, по който ни управляват.

"Свлачището по пътя за Рилския манастир. Това е третият ремонт. Колко милиона са изсипани, а свлачището е там. Никой не си прави труда да мине отзад зад скалата и да види, че гората е изсечена. При това положение няма кой да стабилизира земните пластове. Няма ги дърветата, няма я кореновата система. Никой не иска да каже кой разреши изсичането, кой носи отговорност за това. Тези дни 20 куб/кв. м удавиха България. Даваме ли си сметка в какво състояние са речните корита, отводнителните системи. Всичко е в катастрофално състояние – непочистени, непочистени и непочистени“, каза Петков.

„Случаят в Перник е еманация на некадърието, което убива хората. Не може градът да е затънал във вода, а половината ден нямат вода по чешмите. Градът е удавен, а няма вода. Сегашният министър на околната среда трябва тутакси да изхвърчи при своя предшественик“, каза още Румен Петков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха двама мъже за разпространение на наркотици в София (СНИМКИ)

След операция на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), под надзора на Софийска градска прокуратура (СГП), за разпространение на наркотици в столицата са задържани 36-годишен мъж от София и 33-годишен от Панагюрище. Процесуално-следствените действия са извършени вчера, съобщиха от МВР. Мъжете са задържани в момент на покупко-продажба на 10 грама наркотични […]