Румен Радев: Вярвам, че сме узрели да надмогнем различията

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа история. Това не е мъртва история, а урок по единение в името на свободата, достойнството и добруването на отечеството.

Това заяви президентът Румен Радев в тържественото си слово си по случай 136 години от Съединението на България, предаде БНТ.

На площад "Съединение“ в Пловдив държавният глава участва в честванията по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Празникът беше отбелязан с тържествена заря-проверка.

"Вярвам, че 136 години по-късно ние сме узрели да надмогнем всички исторически разделения в името на демокрацията, справедливостта и просперитета на страната ни. Ключът е в духа на Съединението, в чувството, че сме един народ. Чувство, което с времето бе корозирано от идеологически, котерийни, класови и други деления, които днес възпират нашия ход напред", каза още президентът Радев.

Той беше категоричен, че егоизмът не бива да подрива съзнанието, че макар че сме различни, ние сме един народ, и че нашите различия не са повод за разкол, а част от богатството и потенциала на нацията.

Президентът отново повтори, че е време да се излекуваме от комплексите за политическа обреченост, "защото сме показали, че можем да постигаме големи цели, да го правим цивилизовано. Успели сме в миналото, можем го и днес".

Слово произнесе и кметът на града Здравко Димитров. Той също отбеляза, че единството на България стои над всичко.

За тържествата в Пловдив тази вечер бяха и вицепрезидентът Илияна Йотова, министри от служебния кабинет, представители на политическите партии и коалиции в 46-ото Народно събрание, военни, дипломати и духовници, допълни БНТ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева не вярва, че Любомир Яков е инициатор на заплахата

"Важно е да се установи кой е поръчал тази закана и какви са мотивите", каза пред bTV председателят на НС Ива Митева по повод заплахата за убийство срещу нея. Според нея арестуваният 26-годишен Любомир Яков не е инициатор на заплахата. Яков ще е под домашен арест заради заплахата към Митева, […]