Румен Радев: Младите в бойната ни авиация са призвани да пазят нейната чест

NetNews

Българските военновъздушни сили са носители на гордостта на нацията и младите хора, избрали професионална реализация в бойната ни авиация, са призвани да пазят и утвърждават нейната чест и слава. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща в президентската институция с курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ по повод предстоящия на 16 октомври Празник на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Пред курсантите държавният глава припомни славната история на българската военна авиация, белязана от всеотдаен труд, храброст и героизъм на поколения пилоти, инженерно-технически и осигуряващ състав.

Заедно със силните авиационни традиции президентът Радев подчерта и необходимостта от непрекъснато развитие и технологична модернизация на въоръжените ни сили като важно условие за отстояването на нашия въздушен суверенитет и национална независимост.

Повишаването на мотивацията на младите хора за професионална реализация в бойната авиация е от ключово значение за развитието на Военновъздушни сили. Авиационната професията изисква усвояването на много знания и умения и е изпълнена с много трудности и предизвикателства, но и с големи възможности за развитие, посочи Румен Радев.

По думите му именно те ще имат честта да станат свидетели на така необходимата технологична революция, при която с придобиването на новите изтребители F-16 ще навлязат и нови технологии на оборудване и информационно осигуряване.

„Професията на офицер от Военновъздушни сили е дисциплина, много знания, но и свобода в инициативата“, изтъкна президентът Радев пред курсантите и допълни, че успехът ще бъде с тези, които използват натрупаните знания и умения като възможност за непрекъснато професионално и личностно развитие и усъвършенстване.

Държавният глава пожела на курсантите успешно завършване на ВВВУ „Г. Бенковски“ и изрази увереност, че с вливането си в строя те ще дадат своя принос за бъдещите успехи и славата на Българските военновъздушни сили.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Началникът на израелската армия с първи думи след атаката: Провалихме се!

Началникът на израелската армия Херци Халеви призна провалите на военните след нападенията на бойците на „Хамас“ в края на миналата седмица, предаде ДПА, цитирана от БТА. „Израелските сили за отбрана (ИСО) са отговорни за сигурността на страната и гражданите, а в събота сутринта ние не изпълнихме тази си отговорност“, каза […]