Румен Радев смени Плугчиева като посланик в Подгорица

NetNews

Указ за освобождаване на посланика на България в Черна гора Меглена Плугчиева е издал президентът Румен Радев. Това става ясно от новия брой на „Държавен вестник“, публикуван на 20 декември, съобщи novini.bg. В Подгорица на мястото на Плугчиева ще замине дипломатът Стефан Димитров.

Указът на Радев идва по-малко от седмица, след като Плугчиева не успя да стане вицепремиер и министър на околната среда. Тя бе предложена за тези постове в кабинета на проф. Николай Габровски, излъчен с мандата на ГЕРБ-СДС.

Мандатът на Плугчиева изтича през януари следващата година. А решението на правителството за смяната на посланика в Подгорица е още от 1 септември тази година. Не е известно какво е забавило досега издаването на указа на Радев.

Веднага след като проектокабинетът на проф. Габровски не бе одобрен от парламента Плугчиева се върна в Подгорица, за да продължи да изпълнява посланическите си задължения.

Президентът сменя и посланика ни в Кипър Любомир Тодоров с Недялчо Данчев. Решението на правителството за тази смяна обаче е от доста по-късно – 14 октомври.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

До две седмици природният газ поскъпва с нови 30%

„До края на годината ще приключат преговорите с Турция“, уточни той 30% увеличение на цената на газа през зимните месеци. Това прогнозира енергийният министър Росен Христов в ефира на „Здравей, България” по „Нова телевизия“. Причината – очаква се да използваме количества от хранилището в Чирен, които са купени на по-високи […]