Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

NetNews

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, от 9.00 часа на площад „Свети Александър Невски“ в София държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена на Българската армия, предаде dariknews.bg.

Президентът ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържествения марш на представителните роти на въоръжените сили.

В 9.35 часа държавният глава ще приветства на „Дондуков“ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „Христо Ботев“ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий” – Батак и ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди ще разгледат президентската библиотека.

В 10.00 часа държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще приемат в кабинетите си първите гости в рамките на Деня на отворените врати на президентската институция. До 16.00 часа посетителите ще имат възможност да разгледат сградата и да видят униформи на Националната гвардейска част, знамена светини на Българската армия, както и изложба със снимки, посветени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева.

В 14.00 часа държавният глава ще посети Велико Търново, където ще участва във военния ритуал по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия. Президентът и върховен главнокомандващ ще приеме почетния строй, след което ще произнесе слово. Представителни части на Българската армия ще преминат в тържествен марш, след което държавният глава ще разгледа дейността на катедрите от Националния военен университет „Васил Левски“, която ще бъде представена в парк „Майка България“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В ход е трета операция за евакуиране на цивилни от Мариупол и "Азовстал"

В ход е трета операция за евакуиране на цивилни от украинския пристанищен град Мариупол и обсадения комбинат „Азовстал“, обяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пред Съвета за сигурност, цитиран от NOVA. Според данните, при предишните две операции ООН и Международният комитет на Червения кръст са помогнали на близо 500 […]