Румъния реагира на болните фантазии на Путин

NetNews

Румъния реагира на болните фантазии на Путин относно претенциите ѝ върху част от Украйна. Става въпрос за изявление на Путин от 4 ноември, в което той каза, че Полша, Румъния и Унгария уж мечтаят да си върнат украински територии, които са изгубили след Втората световна война, пише „Европейская правда“.

„МВнР на Румъния отхвърля твърденията на президента на Русия, направени по случай Деня на народното единство, които внушават наличието на териториални претенции от страна на Румъния спрямо Украйна“.

„Агресивната война, която Русия започна на 24 февруари, е сериозно и грубо нарушение на принципите на международното право. Във връзка с това Румъния отново потвърждава своята решителна подкрепа на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на нейните международно признати граници“, подчертават от МВнР на Румъния.

Източник: Правда Герашченко

Бесарабски фронт

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вигенин е реалист: Едва ли Украйна ще победи Русия

„Това, което виждаме в момента, продължава вече повече от шест месеца и е път към нищото, наникъде. Нали не вярвате, че тази война може да има военно решение, както си го представят част от западните лидери – Украйна ще победи Русия, ще я изтласка от всички украински територии, ще си вземе Крим и тогава, поставена на колене, Русия ще преговаря за мир. Да бъдем реалисти, не вярвам“, каза в предаването „120 минути“ по бТВ депутатът от БСП Кристиан Вигенин по повод отказа на партията му да подкрепи решението на парламента за отпускане на военна помощ за Украйна. По време на гласуването народните представители от левицата издигнаха плакати с надпис „МИР“.