Румъния реши да купи изтребители F-35

NetNews

Румъния ще закупи бойни самолети F-35, произведени в САЩ. Това реши Върховният съвет за национална отбрана, който заседава днес, предава БТА от Букурещ.

Членовете му одобриха така наречената Концепция за постигане на оперативна способност на противовъздушната отбрана с многоцелеви самолети от пето поколение, съобщиха от президентската администрация.

“Процесът на модернизация на военновъздушните сили ще продължи със закупуването на самолети от последно поколение F-35. Те са оборудвани с широк набор от усъвършенствани сензори, имат способността да обменят криптирана информация в реално време, както с въздушни платформи, така и с наземни отбранителни системи, притежават способността да управляват оперативната картина на бойното поле, позволяват постигане и поддържане на превъзходство във въздуха, задължително условие за осигуряване на суверенитет в националното въздушно пространство и при необходимост за неговата отбрана”, посочват от администрацията на президента.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марая Кери се отказва от попечителството над децата си

Марая Кери се е отказала от плана си да заведе дело срещу бившия си съпруг Ник Кенън за попечителство над близнаците им. Близки до певицата споделят, че тя е променила решението си и вече не желае да има основно попечителство над децата. Това е в противоречие с изказванията ѝ преди […]