Румяна Коларова: Слави Трифонов и ДБ влизат в парламента, Мая Манолова – не

NetNews

Най-после видяхме видимо позитивна публична проява на държавния глава. Президентът предложи стълбове за развитие и възстановяване на България. Това заяви пред БНТ политологът проф. д-р Румяна Коларова.

Припомняме, че вчера Румен Радев представи изготвени от президентската администрация Проекти за модернизация на България и за прозрачно и ефективно управление.

"Правителството няма да защитава, а само приема проекти. Стратегическите визии на президентите се разработват от експерти, поканени от държавен глава. Сега нямаме реално публично обсъждане между експерти за президентските предложения", каза още професорът.

"Президентът се опита да даде положителен принос за правилното разпределение на ресурсите по време на пандемията", коментира политологът Слави Василев.

"Трябва да се използват експертни мнения, но не и те да се употребяват за поредно нападение на правителството. Вчера това се случи", разкри проф. Коларова.

"Какъв нов модел иска президентът – полу-авторитарен режим или президентска република? Държавният глава използва празни клишета вече 4 години", каза още проф. Коларова.

"Не, не иска тоталитарен режим", а нов модел значи Конституционна промяна, нови управляващи", отговори Слави Василев.

"Засега партията на Слави Трифонов и Демократична България влизат в парламента, Мая Манолова – не. Докато не минат изборите никой няма да говори за коалиция с ДПС", разкри Коларова.

"Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще имаме кабинет на малцинството", допълни по темата тя.

"Еднопартийно управление в тази политическа система няма как да има", посочи от своя страна политологът Василев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спасиха от ампутация срязана с ъглошлайф ръка

Граничеща с чудо операция извършиха лекари от Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, спасявайки дълбоко разрязана с ъглошлайф ръка на пациент. Крайникът на пострадалия при инцидента 56-годишен мъж от Кърджали е възстановен напълно с всички двигателни и сетивни функции, съобщи началникът на лечебното звено д-р д.м. Богомила Чешмеджиева, […]