Русинова: Инцидентът на „Тракия“ вероятно е човешка грешка

NetNews

Русинова: Инцидентът на "Тракия" вероятно е човешка грешка

Снимка: БГНЕС

Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ осъществява фиктивен контрол на пътя. Време е структурата да се извади от Министерството на транспорта и или да се прехвърли към МВР, или към друго министерство. Това мнение изрази Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Според нея „те са се провалили“.

По думите ѝ това е „администрация, която като че ли напълно отсъства“ и не се справя с контрола върху обществения превоз и „това е вече хроничен, системен проблем“.

Още по темата

28 май 2023 19:23

11

„Това е агенцията, в която работят обвинявани за корупция, хора с доста съмнителна репутация, които хиляди пъти са връщани на работа. Контролът е абсолютно фиктивен в тази организация. Ако утре закрият тази институция, тя няма да липсва на никого. Само шофьорите ще разберат, че ще им спаднат процентите рушвети на пътя. Те не осъществяват контрол. Те просто стоят на пътя, за да си пълнят собствените джобове“, смята Русинова.

По думите ѝ и в тази сфера има сериозен дефицит на кадрите. Принуждават водачите да карат по много часове. Има много сигнали за най-различни нарушения, посочи Русинова относно шофьорите, които превозват пътници и товари. Тя коментира това след поредния инцидент с автобус вчера край Бургас.

„По всяка вероятност става дума за човешка грешка. Първата версия, върху която се работи, е задрямване“, поясни Русинова за БНР.

Билбордът на мястото на произшествието не е бил ограничен, което е допринесло за по-голямата тежест на катастрофата, добави тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гешев пита КС може ли съдебен съвет с изтекъл мандат да го освободи

Главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд тълкуване на текст от основния закон на страната, съобщиха от прокуратурата В искането се поставят три основни въпроса, свързани с най-представителния орган на съдебната власт – Висшия съдебен съвет (ВСС). Два от въпросите са: прекратяват ли се функциите на съвета с изтичане […]