Русия готви провокации в Приднестровието, за да го вкара във войната

NetNews

Приднестровието, което не е признато международно, продължава да се готви за война с Украйна. Голям тираж на приднестровския вестник беше отпечатан на територията на молдовския регион.

Централният материал на вестника е „Официално обръщение на жителите на Приднестровието до президента на Руската федерация Путин“. В текста се иска „въоръжените сили на Приднестровския регион да бъдат включени в действията на руската армия“. За целта на територията на самата Руска федерация се откриват „мобилизационни пунктове“ за набиране на доброволци за бой в приднестровската армия.

По този начин Кремъл се опитва да легализира хиляди свои военни, които ще извършват провокации от територията на Приднестровския регион. Вестникът съдържа и поредица от пропагандни материали за „кървави терористични атаки срещу приднестровци по майските празници, десетки убити, включително деца, възрастни хора и жени“. Тъй като вестникът беше публикуван в навечерието на празниците, съществува опасност властите на Кремъл да планират да извършат редица актове на сплашване сред местното население, за които традиционно да носи отговорност Украйна и Колективния Запад.

Призовават се чуждестранни граждани да се присъединят към въоръжените сили на Приднестровието. Освен в Руската федерация, мобилизационни пунктове се разполагат в Абхазия, ДНР, ЛНР. Освен това в нашата армия могат да се присъединят граждани на други държави. За да направят това, те трябва само да дойдат в страни, където има такива мобилизационни точки, се казва в съобщението. С подобни действия руското ръководство може да подготви нов трамплин за агресия срещу Украйна и основа за „официална” окупация на част от територията на независима Молдова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Маги Халваджиян далеч от България, но без Кремена (СНИМКА)

Маги Халваджиян по традиция привлича вниманието на последователите си с различни кадри, най-често от онова, което се случва на сцената и зад кулисите на форматите му. Този път обаче, продуцентът изненада всички, като се появи в крайно любопитна компания, далеч от България и без половинката си Кремена Халваджиян. <blockquote class=“instagram-media“ […]