Русия забрани на 29 американски граждани да влизат в страната, включително Зукърбърг

NetNews

Руското външно министерство публикува списък с 29 американски граждани, на които се забранява да влизат на територията на Русия, съобщава Би Би Си. Сред санкционираните са вицепрезидентът Камала Харис и директорът на „Мета“ Марк Зукърбърг, предаде БНТ.

В списъка са включени и 61 канадски граждани. Сред добавените са бизнесмени, академици, журналисти, както и членове на семействата на високопоставени служители. Причината, според руското външно министерство е, че те „допринасят за създаването на русофобски настроения“.

Мярката е в отговор на санкциите, наложени от американската страна на Русия заради инвазията в Украйна и непосредствено след като президентът Джо Байдън изпрати 800 млн. долара военна помощ за Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Църквата отказа да пътува за Благодатния огън до Йерусалим

Тази година българска делегация няма да лети до Йерусалим, за да вземе от Благодатния огън, но това няма да се отрази на празника Възкресение Христово. Това каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, предаде eurocom.bg. По думите му няма значение дали огънят е от тази или миналата година, защото той няма […]