Русия използва църква за атаки срещу Киев

NetNews

Русия използва църква за атаки срещу Киев

Снимка: GettyImages

Руски военни са се дислоцирали в църква североизточно от Киев и я използват като място, от което да предприемат атаки срещу украинската столица, съобщи днес високопоставен представител на администрацията на САЩ, цитиран от Ройтерс.

„Военен персонал е разположен на територията на църквата и околните жилищни сгради“, каза пожелалият анонимност служител, без да привежда доказателства. По думите му информацията се основава на разсекретени разузнавателни данни. „Смятаме, че руската армия използва тази точка като част от офанзивата си срещу Киев“, добави той.

След като през петте седмици на война не успя да превземе нито един голям украински град, Русия обяви, че се изтегля от северните части на Украйна и са съсредоточава на югоизток, в частност върху ключовото пристанище Мариупол. Украйна и нейни съюзници твърдят, че руските сили са били принудени да се прегрупират след понесените тежки загуби заради слабата логистика и твърдата украинска съпротива.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

10% ръст на заплатите на работещите в градския транспорт в София

Всички работещи в системата на градския транспорт ще получат договорените 10 процента увеличение на заплатите от 1 април. Това беше договорено след преговори между кметът на София Йорданка Фандъкова и президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, съобщиха от СО. На срещата днес присъстваха общинските съветници […]