Русия и Германия разработват пътна карта за водородна енергетика

NetNews

Русия и Германия разработват различни форми на сътрудничество в областта на водородната енергетика, включително създаване на съвместна пътна карта и проекти за производство и доставка на водород в Германия. Това заяви руският вицепремиер Александър Новак в рамките на конференция, организирана от Руско-германският форум за суровините.

Той отбеляза, че енергийната стратегия на страната до 2035 г. предвижда развитие на водородна енергетика, а Русия да стане част от световните лидери по производство и експорт на водород.

По думите на Новак сред основните цели са увеличаване на мащаба на производство на водород от природен газ с използване на възобновяеми енергийни източници и атомна енергия, разработване на руски нисковъглеродни технологии за производство на водород, държавна помощ за създаване на инфраструктура за транспортиране и използване на водород, стимулиране на търсенето на вътрешния пазар и разширяване на международното сътрудничество.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Аржентинската прокуратура посочи виновник за смъртта на Марадона

Легендата Диего Марадона е бил оставен от докторите без особени грижи. Това сочи разследване в Буенос Айрес. На мушката на разследващите е личният лекар на Диего – Леополдо Луке. Прокуратурата го обвинява, че не си е изпълнявал съвестно задълженията. "Никой не се е грижел за пациента. Той не е бил […]