Русия открила антидот за санкциите на Запада

NetNews

Руският министър на финансите Антон Силуанов даде висока оценка на мерките, разработени от неговото министерство в отговор на санкционния натиск срещу Русия, съобщава ТАСС.

Според него страната е „открила антидот“ за наказателните мерки.

„Общото постижение, особено на Министерството на финансите на Руската федерация, е, че разработихме цял набор от мерки за отговор на тази трудна ситуация. Вече имаме приблизителна програма за действие, програма за решения относно това как трябва да градим икономиката, финансите. Вече имаме определени рецепти за работа в такива ограничения“, подчерта Силуанов.

По негови думи Русия се справя със санкциите.

„Вече се научихме да реагираме на ограниченията, с които трябва да живеем. Намерихме антидот за тези санкции“, изтъкна финансовият министър.

След като страните от Европейския съюз се споразумяха за осмия пакет от санкции срещу Русия, стойността на всички търговски ограничения възлиза на около 123 млрд. евро.

Тази сума се равнява на 40% от общия оборот на стоки и услуги между Москва и ЕС за 2021 г.

Редица други страни извън ЕС също наложиха санкции на Москва заради инвазията ѝ в Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Варненски села готвят референдум срещу проект за вятърен парк

„В последните 10 години община Ветрино се развива много добре, заселват се млади хора. Те знаят много добре за какво става въпрос, когато се говори за ветроенергийни паркове и колко те са вредни за природата и за хората. Позицията на нашето Сдружение е, че ветроенергийните паркове нямат място до домовете […]