Русия разкри „единствената възможност“ за сблъсък на американската ядрена подводница

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На безопасна дълбочина от 45 метра подводницата не може да се срещне с нито един надводен кораб или плавателен съд, включително танкер. Това каза пред „Известия“ бившият командир на атомна подводница капитан 1-ви ранг Игор Курдин, коментирайки възможните обстоятелства на скорошния сблъсък на американска подводница с неизвестен обект.

15 американски моряци са леко пострадали, след като ядрена подводница удари неизвестен обект във водите край Южнокитайско море. В официално съобщение на военноморските сили на Съединените щати се посочва, че задвижването и управлението на подводницата не са засегнати.

„Ако беше в арктическите райони, това можеше да е сблъсък с айсберг. Но те са в топлото Южнокитайско море. Следователно можем да предположим само един вариант – сблъсък с друга подводница “, очерта позицията си експертът. Вестникът пише, че поради особеностите на водната среда двете подводници биха могли да се окажат в зоната на „акустична сянка“, а след сблъсъка един от участниците в инцидента може да се скрие, предпочитайки да остане неизвестен. Американските сили не разкриха повече подробности за инцидента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Делян Пеевски влиза в депутатските листи на ДПС

Делян Пеевски е взел решение да се завърне официално в политиката, пише „24 часа“. Той е приел предложението да бъде включен в кандидат-депутатските листи на партията за изборите през ноември. Няколко разговора с него са били водени през последните дни на най-високо ниво от ръководството ДПС, включително и от председателя […]