Русия с антирекорд

NetNews

Русия регистрира през последното денонощие най-големия брой нови случаи на коронавирус от две седмици, предаде ТАСС. Федералният оперативен щаб за борба с инфекцията съобщи днес за близо 29 хиляди установени заразени през последното денонощие. С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия надхвърли 2 милиона и 848 хиляди (над 1,9 процента от цялото население на страната). Страната е на четвърто място в света по този показател след Съединените щати, Индия и Бразилия.

Коефициентът на разпространение на заразата в Русия се е увеличил от 1,01 вчера до 1,05 (тоест един заразен предава вируса средно на 1,05 души) – най-високия показател от 7 декември. 511 човека с коронавирусна инфекция са починали в Русия за изминалите 24 часа срещу 585 през предходното денонощие. Смъртните случаи в страната доближават 51 хиляди (50 858). Починали са 1,79 процента от регистрираните в Русия заразени.

Близо 21 000 души са оздравели през последното денонощие. Общият брой на хората, възстановили се в Русия след заразяване с новия коронавирус, надхвърли 2 милиона и 275 хиляди. Вече са оздравели 79,9 процента от регистрираните в страната заразени. Броят на новозаразените и на починалите през последната седмица в Русия е най-високият за 7-дневен период от началото на пандемията. От 14 до 20 декември в страната са потвърдени повече от 194 хиляди случая на коронавирус. Над 3900 души са починали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джамбазки: Наши граждани са ангажирани с антибългарска политика

Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу страните членки на НАТО. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава […]