Русия тренира за война с „Панцир” и С-400

NetNews

Зенитно-ракетните системи С-400 и зенитно-артилерийските системи „Панцир-С“ поеха бойно дежурство, за да отблъснат въздушна атака в рамките на стратегическите учения „Запад-2021“ на Русия и Беларус. Това съобщиха пред журналисти в Министерството на отбраната на Русия, цитирани от ТАСС, предаде агенция "Фокус".

Преди това бойните екипажи са извършили маршове от пунктовете за разполагане, като едновременно отблъскват атаките на условни диверсанти. Стратегическите учения на въоръжените сили на Русия и Беларус се провеждат на всеки две години. „Запад 2021“ е последният етап от съвместното обучение на въоръжените сили на двете страни тази година. Практическите действия на войските (силите) се провеждат от 10 до 16 септември на девет полигона, разположени в Русия, в Балтийско море, както и на пет полигона на въоръжените сили на Беларус.

Общо в ученията участват до 200 хиляди души персонал, около 80 самолета и вертолета, до 760 единици военна техника, включително 290 танка, 240 оръдия, ракетни системи и реактивни системи за залпов огън, както и до 15 кораба. Връщането на военните командни и контролни органи и войски в местата им на постоянно разполагане след участие в ученията се планира до средата на октомври.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Манолова: ГЕРБ, ДПС и БСП саботират бюджета на НЗОК заради съдебната реформа

ГЕРБ, ДПС и БСП саботират бюджета на НЗОК, за да провалят правната комисия и да не се приемат законите за съдебната реформа. Снощи в залата старите партии ГЕРБ, БСП и ДПС обсъждаха бюджета на Здравната каса без да има числа, тъй като бяха гласувани взаимоизключващи се числа за актуализацията. Това […]