Русия трупа ПВО комплекси на Змийския остров

NetNews

Русия е разположила системи за противовъздушна отбрана „Панцир“ и „Тор-М2“ на Змийския остров .

Това каза пред УНИАН Вадим Скибицки, представител на главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

„Нашата недвусмислена оценка е, че Змийският остров е стратегически обект, който ще се използва от Руската федерация за контролиране на цялата северозападна част на Черно море“, каза той.

Скибицки подчерта, че не случайно от първите дни на войната Руската федерация е завзела този остров и започна да инсталира собствено оборудване. Той подчерта, че присъствието на руснаците на острова е допълнителна възможност да контролират територията на Украйна.

„Военното разузнаване разполага с информация, че системите за противовъздушна отбрана „Панцир“ и „Тор-М2“ се намират на острова и може би в бъдеще те дори ще поставят там ракетни системи, които ще позволят обстрел на териториите на нашата държава, а и не само на нашата държава“, подчерта Скибицки.

Както УНИАН съобщи по-рано, на 2 май близо до Змийския остров въоръжените сили на Украйна унищожиха два вражески катера от типа „Раптор“.

На 7 май тук украинските военни потопиха вражески катер от типа „Серна“.

На 12 май говорителят на началника на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук съобщи, че украински военни моряци са ударили вражеския логистичен кораб „Всеволод Бобров“ близо до Змийския остров.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Затворите в България вече не са пренаселени

Затворите в страната не са значително пренаселени. Навсякъде се прилага разпоредбата за изискуемата минимална жилищна площ в спално помещение за лишен от свобода от четири квадратни метра. Това каза в интервю за БТА заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев. По думите му през последните години има значителен напредък в подобряване на […]