Русия успя да купи 8 Airbus A330

NetNews

Руският национален превозвач „Аерофлот“ купи 8 самолета Airbus A330 от чуждестранни лизингодатели. „Закупени са 8 самолета А330 от чуждестранни лизингодатели в рамките на изпълнение на договорни задължения“, съобщиха от пресслужбата на авиокомпанията.

Западните държави в отговор на военната операция на Русия в Украйна наложиха редица санкции и обсъждат нови. По-специално ЕС забрани доставката на самолети и резервни части за Русия и задължи наемодателите да прекратят договорите с руските авиокомпании до края на март. Услугите по поддръжка и застраховане на самолети също бяха забранени, докато Европейският съюз, САЩ, Канада и редица други страни затвориха небето за руски самолети.

Федералната агенция за въздушен транспорт препоръча на руските авиокомпании със самолети в чуждестранни регистри да преустановят международните полети, за да избегнат ареста или задържането на самолети, регистрирани в чужбина и собственост на чуждестранни лизингодатели.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тежко остава състоянието на парашутиста, пострадал край Чешнегирово

Тежко остава състоянието на парашутиста, който пострада на летище ‘Чешнегирово“, съобщиха от здравното заведение. Военнослужещият претърпя инцидент при изпълнение на служебните му задължения вчера. След което беше транспортиран в болница „Св. Георги“ в Пловдив с черепно-мозъчна травма.