Русия ще се опита да анексира Запорожка област

NetNews

Русия се готви за провеждането на нов незаконен и международно непризнат референдум – този път в Запорожка област, Източна Украйна. Така нареченият „представител на местната администрация“ на Запорожка област, Владимир Рогов, заяви, че „референдум“ за влизането на региона в състава Русия ще се проведе до края на тази година.

През 2014 година Руската федерация проведе подобен незаконен референдум в украинския полуостров Крим. Със започването на пълномащабна война на 24 февруари тази година Русия ще се опита да присвои още украински територии. Референдумът в Запорожка област за присъединяване към Руската федерация ще се проведе тази година, подготовката за него започна и ще отнеме няколко месеца, каза Владимир Рогов.

На 7 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руските нашественици са открили сухопътна връзка между Руската федерация и окупирания Крим през временно окупираните южни райони на Украйна. Руската армия влезе в Украйна, по заповед на Владимир Путин, с мотива за „демилитаризация“ и „денацификация“ на Украйна. Руските окупаторски сили извършват ужасяващи военни престъпления на украинска земя, като до момента има доказателства за 15 500 такива.

Заради военната агресия срещу Украйна западните страни наложиха тежки икономически санкции на режима на Владимир Путин. Русия се опитва по насилствен начин да си присвои и Донецка и Луганска области в Украйна. Киев ясно подчерта, че няма да се откаже от своите територии и няма да седне на масата на преговори с агресорите, ако това е тяхното условие за прекратяване на войната. По данни на Киев от началото на войната 31 360 руски нашественици са били убити на украинска земя.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лидерите на страните от „Отворени Балкани“ се събраха в Охрид

Лидерите на страните от инициативата „Отворени Балкани“ се събраха във вторник вечерта в Охрид, където в сряда ще се проведе работната част на срещата на върха. Правителствената пресслужба на Република Северна Македония съобщи, че министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска е посрещнала сръбския президент Александър Вучич и премиера на Черна гора […]