Русия ще строи нова космическа станция

NetNews

Руската държавна корпорация "Энергия" ще построи нова орбитална станция, която ще има по-голям обем както "Мир", така и руския отсек на Международната космическа станция, съобщава "РИА Новости". Концепцията предвижда не само научни модули, така и отделно помещение на туристи.

Вместимостта на новата станция ще надвишава 376 кубически метра (колкото бе вътрешният обем на "Мир") и ще се състои от пет модула. Освен производствен отсек, складово помещение и монтажна платформа за прием, сглобяване и изстрелване на космически апарати на борда ще има също базов и туристически модул, в който ще могат да се настанят до четирима души.

Строежът на новата станция ще протече в два етапа. В първия през 2025-2026 г. в орбита ще бъдат изведени базовият, възловият и шлюзовият модул. Общият вътрешен обем ще бъде 136 куб. м, а на борда ще могат да работят двама космонавти.

Вторият етап е планиран за 2026-2028 г. и предвижда добавянето на останалите модули, сред които и туристическият. С тях вместимостта на станцията ще бъде увеличен на 464 м3.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България реално спира всички

Позицията на България ще повлияе на европейската интеграция на Сърбия. Това заяви сръбският министър на европейската интеграция Ядранка Йоксимович, цитирана от B92. България отказа да подкрепи европейските преговори със Северна Македония. Сърбия трябва да започне прилагането на нова методология за присъединяване. За страната е важно да има междуправителствени разговори до […]