Руската армия симулира нападения с атомни оръжия от Калининград

NetNews

От Москва съобщават, че в Калининград руската армия е симулирала атака с ядрени ракети. В рамките на военно упражнение около сто войници са симулирали „електронния старт“ на балистичните ракетни системи с атомни оръжия от тип „Искандер“, обяви руското министерство на отбраната. Военните части са упражнявали нападения над военни цели на въображаем враг, както и реакцията в случай на ответен удар. Калининград е руски анклав на Балтийско море, разположен между двете членки на НАТО Полша и Литва.

Руският президент Владимир Путин неотдавна намекна, че е готов да използва тактическите атомни оръжия на Русия. Кремъл предупреди за „мълниеносен“ отговор, ако Западът се включи директно във войната в Украйна.

Според наблюдатели преди броени дни руската държавна телевизия се е опитала апетитно да представи на зрителите си ядрената сила на Русия. В популярно предаване бе показана графична симулация на ядрена атака: графика демонстрира за колко време ракета, изстреляна от Калининград, може да достигне до големите столици в Европа.

Според показаната графика, на руската ядрена бойна глава ще са ѝ необходими 106 секунди, за да достигне Берлин, 200 секунди до Париж и 202 секунди до Лондон.

Само преди две седмици от руското министерство на отбраната обявиха, че Русия е тествала новата cи междyконтинентална балиcтична pакета „Сармат“. Президентът Владимир Путин тогава подчерта, че това ще накара враговете на Москва да спрат и да се замислят. Военните обявиха, че дългоочакваната ракета „Сармат“ е била изстреляна за първи път от Плесецк в Северозападна Русия и е поразила цели на близо 6000 км. на полуостров Камчатка. Обхватът на ракетата е над 17 700 км и може да носи до 10 тежки бойни глави.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Радостин Василев подчерта, че ЦСКА ще има нов стадион, но базата в Панчарево ще е друга тема

Спортният министър Радостин Василев изнесе повече детайли по новината, че ЦСКА ще започне строежа на новия си стадион от началото на 2023 г. Той подчерта, че спортната база в Панчарево е изключена от постигнатото днес споразумение. „Важно е да имаме модерна инфраструктура. 30-годишните ниви в Панчарево няма да бъдат ниви, […]