Руските жертви в Украйна намаляват, но броят им все още е значителен

NetNews

Откакто мащабът на военните действия в Украйна намаля, Русия е дала по-малко жертви, но броят им все още е доста голям и оказва значително влияние върху желанието на руските военни да се бият, казаха пред Ройтерс двама западни представители, пожелали анонимност, предаде БТА.

Миналия месец нападението срещу Киев в Северна Украйна се провали и сега Русия се опитва да завладее изцяло две източни провинции, известни като Донбас, отбелязва британската агенция.

„Естеството на операциите се промени, техният географски мащаб се сви и в резултат на това всички числа намаляват“, коментира един от западните представители. Той допълни, че броят на жертвите в регионите, в които руските войски влизат в боеве с украинските сили, продължава да е доста голям.

Попитан за жертвите от украинска страна, той каза, че Украйна има загуби в Донбас. „Те понасят някои загуби но със сигурност не толкова, колкото руските сили“, обясни западният представител.

Двамата западни представители не оповестиха официални числа и агенция Ройтерс посочва, че към момента не е било възможно да провери твърденията им.

Русия, която казва, че е започнала „специална операция“ за демилтаризация на съседната си страна, не е обновявала официалните данни за загиналите руски военни от няколко седмици насам.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мистериозно ново Bentley ще бъде представено на 10 май

Bentley постигна една от най-силните си години по отношение на продажби и успя да достави над 14 600 автомобила през 2021 година, увеличавайки успешните сделки спрямо 2020 година с 31%. Сега луксозният бранд ще се опита да задържи това темпо като представи нов модел на 10 май, Мистериозният тийзър, който […]