Руският милиардер пак идва в Пловдив за преговори с Ботев

NetNews

Руският милиардер Антон Зингаревич ще пристигне за нови преговори с Ботев (Пловдив), съобщава "Тема Спорт". Бизнесменът проявява сериозен интерес към придобиването на контролния пакет акции на отбора, като вече идва в България, за да се проведе пъвите преговори с "канарчетата".

"Имахме две срещи с евентуалния нов собственик Антон Зингаревич, на които стана ясна концепцията, която има той. Ние я одобряваме, тя е доста добра. Все още има неща за доуточняване – каква част от финансирането ще осигурява той и какво очаква от бизнеса в Пловдив. Предстоят още разговори", заяви Илиян Филипов – шеф на фирма ПИМК, която ще строи стадион "Христо Ботев" – пред "Дспорт", цитиран от "Тема Спорт" и посочи, че капацитетът на "Колежа" ще бъде 18 500 седящи места, както и че съоръжението ще бъде завършено предсрочно.

"Все още нямаме яснота тези 25 милиона лева, които са отпуснати от държавата, докъде ще стигнат. Със сигурност ще има пари, които ще изработим и после ще видим как ще бъдат префинансирани към нас. Най-вероятно сумата ще е над 25 милиона, за да може да имаме работещ стадион на 100 процента. Срокът от 2 години за завършване стартира, ще го направим и за по-кратко време", допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Планина от кокаин в сърцето на Европа

Малтийските власти задържаха рекордна пратка от над 600 килограма кокаин на стойност 70 млн. евро, предназначена за Либия, съобщи днес местната митническа служба, цитирана от Ройтерс. Пратката с кокаин идва от Еквадор и Колумбия и е била заловена снощи, скрита в контейнер на кораб на пристанището на Малта, посочи в […]