Руският посланик: Шпионските скандали няма да развалят отношенията ни

NetNews

Руският посланик Анатолий Макаров посети Пловдив в края на мандата си, предаде БНТ.

Както вече стана ясно президентът Владимир Путин назначи на позицията Елеонора Митрофанова, бивш постоянен представител на Русия в ЮНЕСКО.

"Шпионските скандали и отзоваването на дипломати няма да попречат на отношенията между България и Русия", заяви Макаров. Според него трябва да гледаме с оптимизъм в бъдещето, защото двата народа имат обща история, която уважават, пазят и помнят.

Макаров присъства на 143-тата годишнина от Освобождението на Пловдив, която бе отбелязана с церемония пред паметника на руския воин капитан Александър Бураго.

"Ние продължаваме да живеем заедно и България, и Русия. Какви шпионски скандали. Те идват и си отиват, но отношенията Русия – България си остават винаги, аз така разбирам положението. С огромно удоволствие си спомням тези 4 годиин, които прекарах в България. Ще кажа и ще повторя – така комфортно, както аз работих в България, в предишни командировки не съм работил", заяви Макаров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Брънзалов: Антиваксърските настроения са рожба на демокрацията

"Рестриктивните мерки дават отражение върху мнението на обществото, поражда се недоволство, недоверие, включително към ваксините. Антиваксърските настроения са рожба на демокрацията, хората имат право да си мислят каквото искат, но истината, че заразните болести се борят с лекарства, мерки и ваксина", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по […]