Руски атаки поразиха силози за зърно и складове на едно от пристанищата на р. Дунав

NetNews

През нощта руски въздушни удари засегнаха Южна Украйна, като силозите за зърно и складовете на едно от пристанищата на река Дунав в Одеска област са пострадали. Одеският областен управител, Олег Кипер, обяви в „Телеграм“, че руски дронове нападнали областта два пъти през нощта, като основна цел са били пристанището и инфраструктурата за съхранение и износ на зърно. Снимки, предоставени от областния управител, показват разрушени складове и разпръснато зърно. За момента не е ясно дали пристанището продължава да работи след нападенията.

Според президентството на Украйна, няма данни за жертви след нападенията. Одеска и Николаевска области съобщиха, че са свалили 13 руски дрона, но броят на изпратените от Русия дронове остава неясен.

Нападенията над пристанищата в Дунавската област са част от по-широката стратегия на Русия да попречи на Украйна да изнася зърно след руското оттегляне от споразумението за безопасен път за износ през Черно море. Тези атаки имат сериозни икономически последствия и доведоха до повишаване на цените на храните на световните пазари, предаде БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

И Лияна е била жертва на насилствено бръснене на косата?

Красивите дълги кичури на певицата Лияна определено са нейна запазена марка. Може би според мнозина дългата ѝ впечатляваща коса не е подстригвана от суета, то истината изглежда е съвсем друга. Певицата запазва мълчание по така наболялата напоследък тема за домашното насилие и то най-вече над жени, но всъщност е преживяла […]