Руски депутат призова Митрофанова да пази паметника на „Альоша“ в Пловдив

NetNews

Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с молба паметникът на съветските войници в град Пловдив, известен като „Альоша“, да бъде поставен под опеката на посолството, предаде plovdiv24.bg, позовавайки се на ТАСС.

„Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника „Альоша“ под опеката на посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този паметник и за да му бъде отдадена почит в деня на Великата победа. И също така, ако е възможно, да се предотвратят опитите за оскверняване или събаряне на паметника като символ на Великата победа и приятелството между народите на Русия и България“, се казва в писмото.

„Напоследък в страните от ЕС има случаи на прояви на неприятелски действия спрямо Руската федерация. Това се изразява между другото във вандалски прояви на местата на военни погребения и паметници, посветени на съветските войници-освободители. Като депутат от Думата получавам жалби от избиратели, в които се изразява загриженост във връзка с подобни факти“, завършва депутатът.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Киев призова за мисия за евакуация и лечение на войниците от "Азовстал"

Украйна поиска от „Лекари без граници“ да организират мисия за евакуация и лечение на войниците, укрепени в стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол. Това се казва прессъобщение, публикувано няколко часа след съобщението за евакуацията на цивилни, предаде NOVA. Писмото е изпратено от украинския вицепремиер Ирина Верещук до Мишел-Оливие Лашарите, ръководител на […]