Руски метод за изолиране на акумулатора в много студено време

NetNews

Неведнъж сме ви разказвали за странни шофьорски похвати, които са измислени не от някаква прищявка, а в следствие на многократни проблеми. Някои от тях са ефикасни, други не толкова, но руските такива, особено когато са свързани с люта зима не са за пренебрегване.

Сега ще ви разкажем именно за един руски метод за изолиране на акумулатора в много студено време. За целта са ви нужни само вестници и алуминиево готварско фолио. Иначе и само най-обикновени вестници ще се справят със задачата, но не е безопасно да се позволи такъв пожароопасен материал да влезе в двигателния отсек.

Тънката, но плътно сгъната хартия трябва да се увие с алуминиево фолио за храна. Завивате батерията с получената изолация от всички страни, така че фолиото да не докосва клемите, и я фиксирате. В такава "одежда" батерията ще задържи заряда си по-дълго и ще реагира по-бавно на температурните промени.

Но най-важното е, че своеобразния термос ще помогне да се предотврати замръзването на електролита. А това може да се случи във всяка батерия, защото този разтвор от вода и киселина може да замръзне при много ниски температури. Не забравяйте и, че акумулатора почти не се зарежда на празен ход и за да го "възбудите", трябва да изминете поне десетина километра. А знаете ли защо опитните руски шофьори винаги имат калиев перманганат в колата?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-възрастната акушерка в Силистра е 92-годишна

На 92 години е най-възрастната акушерка в Силистренско – Тодорка Ангелова. Тя има над 40 години трудов стаж. Благодарение на нейните грижи, по нейна статистика са родени повече от 7 000 бебета. Около 15 от "нейните" бебета днес са известни доктори, твърди леля Тодорка, както я знаят в града. Тодорка […]