Руснаци направиха най-големия 3D принтер

NetNews

Компанията F2 Innovations разработи 3D принтера с най-голямата печатна площ. Той може да създава части с дължина до четири метра, широчина два метра и височина до един метър.

Любопитното е, че 90% от принтера се състои от руски компоненти. Това е първият голям руски 3D принтер. Най-общо казано, устройството представлява отворен портал с екструдер (печатащ елемент).

Принтерът печата с полимерни гранули, включително рециклирани материали, а производителността му е до 10 килограма на час. Предназначен е за нуждите на руската космонавтика и авиация.

Новият принтер ще позволи на космическата индустрия да създава бързо и евтино полимерни части с големи размери. По-специално е възможно да се отпечата оборудване за оформяне на композитни крила на самолети и ракети.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кралското семейство не пести средства за охраната на принцеса Амалия

Нидерландската принцеса Катарина – Амалия вече не живее в студентско общежитие към Амстердамския университет. Поради заплахи за нейната сигурност, кралят и кралицата на Холандия са решили да си я приберат у дома. Това съобщиха самите те по време на специална пресконференция в Швеция, пише NOVA. Щом става въпрос за дъщеря […]