Само населените места с над 350 души ще могат да избират кмет

NetNews

Само населените места с над 350 души могат да избират кмет, записаха депутатите с окончателно приетите промени в Закона за местното самоуправление и местна администрация.

ВМРО направиха пореден опит да намалят броя на живеещите в населено място, които могат да избират кмет и настояваха кметството да бъде с население над 100 души. Юлиан Ангелов мотивира искането така:

„Лично министър-председателят при среща с Асоциацията на малките населени места пое ангажимент и каза, че за него най-правилно и най-редно е 100 души да си избират кмет, така че призовавам всички: нека наистина да направим така че хората по малките населени места, въпреки всички битови проблеми, които имат нерешени столетия вече, поне да могат да си избират кметовете и да има човек, на който да разчитат“.

ГЕРБ не подкрепиха искането на коалиционния си партньор, а от БСП заявиха, че отдавна защитават това право на хората в малките населени места.

Червеният депутат Иван Ченчев се обърна към Юлиан Ангелов: „Толкова ли не може наистина вие в коалицията предварително да се разберете, а не тук да правите тези театрални постановки. Говорете си, разберете се как ще протече гласуването, уточнете си предложенията. Те ГЕРБ много добре ги знаят вашите предложения, те много добре знаят. Вие не ги правите за пръв път. Ако има виновни, те са тези, които са мандатоносителите и се обърнете към тях“.

С промените депутатите отложиха изготвянето на общите устройствени планове на общините до 1 януари 2023 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След десет години! Първо съвместно военно учение на Русия и НАТО

За първи път след 10 години руската армия ще участва в съвместни военни учения с Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), съобщи в четвъртък пресслужбата на Руския Черноморски флот. Учението "AMAN-2021" ("АМАН-2021") ще се проведе през февруари следващата година във водите край Карачи, Пакистан. Руските сили ще се състоят от фрегата, […]