Само чрез правилно дишане може да имате по-добро здраве, самочувствие и благоденствие

NetNews

Дойчин Кършовски е по-известен като „българинът, който учи американците да живеят дълго“. Той живее със семейството си в Синсинати, САЩ. Кършовски обясни пред Радио София какво означават термини като пърформънс коуч и уелнес коуч.

„Пърформънс коучът, най-кратко казано ти показва как да правиш това, което обичаш, или което работиш по-добре. Ако го разглеждаме като компютър, аз правя хардуера“, поясни Кършовски и добави, че:

„Дишането през носа е най-простият „хак“, който има страхотни позитивни промени за цялото здраве. Много често съм се замислял какво бих искал да знам и да променя в живота си, ако мога да се върна 50 години назад, и това е може би дишането само през носа. Да му обърна повече внимание и да дишам само през носа“.

„Дишане“ е една от петте негови книги от поредицата „Тази книга няма никакво значение за теб“. Тя предлага конкретни методи, упражнения и биохакове за изграждане на трайни навици, водещи до по-добро здраве, самочувствие и благоденствие.

По думите на автора, целият наш живот се случва от първото вдишване до последното издишване. Дишането е с нас непрекъснато, но ние често не му обръщаме внимание. Според него, първата стъпка към промяната е най-важна, като след това е нужно постоянство.

Един от „хаковете“, който веднага сваля напрежението и стреса е т. нар. „физиологична въздишка“, обясни Кършовски. Той добави, че е систематизирал информацията в пет направления – дишане, сън, движени, хранене и осъзнатост. Освен това отбеляза, че сънят е много важен за възстановяването на организма и подчерта, че човек трябва да познава личните си особености, за да знае кой сън е най-оптимален за него самия.

„Другата роля на пърформънс коуча е да помогне на хората да разберат докога могат да си помогнат сами и кога имат нужда да потърсят външна помощ. А като потърсят външна помощ тя каква да бъде“, сподели Кършовски. Целта на стреса е да ни предпазва, но изключването му не е лесно и трябва да полагаме усилия за да намерим начин, по който той да се изключва. Има много начини да се изключи стреса, като плуване или слушане на тиха музика, а ролята на пърформънс коуча е да покаже на клиента кои са подходящи за него.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стефан Янев: Каква е тази шизофрения? Ние ще говорим за война или за потенциално дипломатическо отношение?

Настоящата криза с газа се дължи на липсата на лидерство у нас и в Европа. Нека евролидерите не се крият зад гърбовете на европейските чиновници, които направиха достатъчно грешни решение и не носят отговорност за това. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA News Стефан Янев от партия […]